Український десантник одним пострілом знищив ворожу БМП (+відео)




У зоні АТО 24-річний десантник з Черкащини з першого пострілу протитанковим ракетним комплексом знищив ворожий БМП. Сталося це на околицях окупованого Донецька. Про це повідомляє Міністерство оборони України
“Це був другий раз, коли я стріляв з ПТРК. Вперше — на полігоні, під час навчання. А другий, як бачите, вже у бойових умовах”, – розповідає офіцер-десантник з позивним “Стас”.
За його словами, доба, коли трапилась ця подія, була досить “гарячою”: бойовики били по позиціях сусідів. “Відпрацьовували”» зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та РПГ. А коли у зоні видимості з’явилась ворожа БМП і також почала вести вогонь по наших укріпленнях, боєць вирішив знищити її з допомогою дозволених мінськими угодами протитанкових засобів.
“Лише побачивши, як за декілька секунд після запуску ракети з цілі вистрілив сніп іскор, потім вона задиміла і, зрештою, вибухнула, я зрозумів, що поцілив. Це ж бій, ти дієш на рефлексах і у крові бурлить адреналін”, – розповідає хлопець.
За сміливість командири офіцера-десантника направили до вищого штабу документи про його представлення до ордена Богдана Хмельницького. Крім того, за знищення ворожої бронетехніки боєць має отримати грошову винагороду.