Гройсман назвав блокаду постачання вугілля з зони АТО злочином (ВІДЕО)


У середу, 15 лютого, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду підняв питання енергетичної блокади на Донбасі. Глава Кабміну назвав блокаду поставок вугілля антрацитної групи, яке використовується теплоелектростанціями України і надходить із зони проведення АТО, злочином.
Новину повідомляє «Преса України».
Окрім того, Гройсман вважає, що блокада стане для української економіки справжнім ударом.
«Я вважаю, що блокада сьогодні – це злочин, саме в частині вугілля... Блокада призведе до зупинки металургійних підприємств у країні. У металургійному комплексі працює 300 тисяч осіб... Інакше як підрив економіки це назвати неможливо», - заявив Гройсман.
При цьому прем’єр відзначив, що проситиме Раду національної безпеки і оборони України допомогти скасувати блокаду поставок вугілля.
Блокування вже стало причиною того, що українським урядом сьогодні було прийнято рішення оголосити в Україні надзвичайний стан в енергетиці. 
Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та глава Міненерго Ігор Насалик прокоментували введення надзвичайних заходів в енергетиці в Україні. Так, урядовці відзначили, що відбуватимуться віялові відключення.

Війна на Донбасі вигідна олігархату та владі - Саакашвілі



Українські олігархи і влада підтримують продовження війни на Донбасі спільно з президентом Росії Володимиром Путіним.
Таку думку у своєму блозі висловив колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі, новину передає "Преса України".
Він зазначив, що українці чудово розуміють, що війна в Донецькій і Луганській областях вигідна не тільки Путіну, а й українській владі, яка вступила в змову з Рінатом Ахметовим. Він зазначив, що підприємства Ахметова продовжують отримувати надвисокі доходи, а це неможливо без підтримки керівництва країни і особисто президента Петра Порошенка.
"Тому це питання і вугілля, і тепла, і світла, але головне питання – це припинення війни, яке пов'язане з кривавими грошима, які олігархи та їхні союзники на ній роблять", – заявив політик.
Саакашвілі додав, що в Україні настав час закінчувати практику схем олігархів, оскільки це коштує країні вже не просто грошей, а й людських жертв.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на позачерговому екстреному засіданні Кабміну під головуванням Володимира Гройсмана було прийнято рішення ввести надзвичайний стан в енергетиці в Україні.http://uapress.info